onsdag 31. mars 2010

Loftstua

Her ser dere loftstua vår som også har en fantastisk utsikt! Ikke helt fornøyd med møblene her, men det får komme etterhvert.
Denne veggen er 4 m høy så det ble litt stusselig over TV'en her. Et bildet var ikke akkurat løsningen her, kom på at veggord måtte være ideelt og er godt fornøyd med den løsningen. Veggord fra http://www.happylines.no/.

Gangen går tvers gjennom huset. TV benken og hyllen er Bestå serien fra Ikea.


Denne hyllen/skapet reddet mange ting fra søpla! Med sine 256 cm over gulvet er det god plass til ting som det ikke var plass til andre steder!

Rester fra tapeten nede i hallen gjorda at hylla ikke ble for mørk.







søndag 28. mars 2010

Lekerom/Gjesterom

Familien til mannen min kommer fra vestlandet og følgelig trenger vi et gjesterom. Men jeg ønsket oss også et lekerom i tilknytning til stua. Og siden vi ikke har flust av rom kombinerer vi disse to rommene. Senga, som kan gjøres om til dobbelseng, er også fra Ikea. Putene har jeg sydd av ulike stoff fra Stoff og Stil som nylig har åpnet butikk her i byen.

Teppet på veggen er jeg veldig glad i og det betyr mye for meg. Da jeg gikk gravid med Heine for 5 år siden så jeg dette teppet på en butikk i byen, jeg falt pladask. De solgte pakker med mønster og stoff beregnet på å sy selv. Jeg syntes det var et litt vell stort prosjekt for min sykompetanse og kjøpte det ikke. Men etter å ha tenkt på dette en stund syket jeg meg opp til å ta fatt på dette likevel. Jeg troppet opp på butikken og ble utrolig skuffet da det viste seg at de ikke hadde flere slike pakker igjen. Jeg ble derfor så veldig glad da mannen min gav meg en gave på sykehuset og det viste seg at han hadde fått dette sydd til meg! Det var altså han som hadde kjøpt den siste pakken! Snakk om alle tiders mann. Derfor er jeg så veldig glad for endelig har fått en plass hvor jeg kan henge dette opp! Jeg måtte desverre brette noe av det ned for å få plass til det.

S for Sofie og H for Heine. (Mønster fra Stoff og Stil)

Dokumentmappen oppå hyllen er beregnet på tegninger. Inni er det små klistrelapper merket fra 1. til 10 år. Genialt til alle tegninger som man helst vil spare på, men som man ikke aner hvor man skal lagre. Sofie har en tilsvarende med jentemønster, disse er også kjøpt på To i Spann.

Har malt veggen bak døra med matt maling som man kan tegne med kritt på. Har brukt en bildelist til å legge kritt på . Dette ble en slager hos 5-åringen vår! (Ikke super kvalitet på dette bildet)
Wallstickersene er fra Escali er kjøpt hos To i Spann.

Bordet kjøpte jeg på Ikea for flere år siden og malte det kornblått. Jeg lagde også noen sjablonger med motiver fra noen Ikea-kort og malte bordet med disse. Legg merke til at det er de samme figurene på teppet over.

Påske

Har lekt meg litt med løkblomster til påske. Man tager hva man haver og vips så er det påske i heimen!

Her står hvite perleblomster og Bridal Crown annenhvert. Kjøpte gåsunger og mosen er fra skogen utenfor stuedøra.

Gåsunger.

Påskeliljene som sto på en tallerken på kjøkkenbenken var plutselig kommet lenger enn langt før jeg hadde fått gjort noe med dem. Med litt linaktig stoff og hamptau rundt pottene og oppå et lysfat var det plutselig et påskestilleben!

Samme som tidligere, men med blå perleblomster.


God påske!!!

Nærmer seg slutten for blogginga mi nå.

Nå er det omtrent ett år siden snekkerne begynte på huset vårt, og det er 7 mnd siden jeg begynte på denne byggebloggen.

Det er 5 mnd siden vi flyttet inn nå og jeg begynner og se meg ferdig med innredningen. Tenkte jeg derfor vil vise dere rom for rom hvordan resultatet er blitt før jeg avslutter bloggen, som jo ikk lenger er noe byggeblogg. Har tenkt tanken på å begynne en ny blogg, men har kommet til at jeg ikke har tid/er villig til å bruke så mye tid på dette som man bør for å ha fullt utbytte av det. Selv om jeg har oppdatert veldig sporadisk de siste mnd har jeg fulgt med på flere blogger og kommer nok helt sikkert til å fortsette med det! Har fått mye inpirasjon og tips som jeg har tatt med meg. Tør også påstå at min interesse for interiør har blomstret etter jeg oppdaget Blogglandia.

Tenkte jeg aller først ville vise dere hvordan vi har det i hallen vår:


Speilet og stolen er fra Ikea, Tapetet er Wood fra Cole & Son, er veldig fornøyd med den. Har forresten brukt rester av tapeten i ryggen på en bokhylle på loftstuen.


Her har jeg jukset litt. Treet har jeg nemlig lagd selv! En venninne hadde lagd en kopi av Swedese sitt tre. http://www.swedese.se/ovriga/tree-194-vagg/ Selv kopierte jeg kopien, men måtte forminske det for å få det smalt nok til å passe på denne veggen. Sparte noen tusen på det!

Koselig om du legger igjen en kommentar om ha du synes om resultatet. Ros og ris mottaes med takk!

tirsdag 23. mars 2010

Min beste brødoppskrift!

For noen måneder siden fikk jeg denne oppskriften av en venninne, og det er supergodt! Det beste av alt er at det er veldig enkelt å bake også:-) Hun jeg fikk det fra har fått oppskriften på Libras kostholdskurs hvor de sverger til mye fiber for å redusere vekten.

Jeg har lagd det på både nabolunsjer og "syforening" på kvelden og alle har villet ha oppskriften. Tenkte jeg nå ville dele den med dere.

650 gr siktet hvetemel
250 gr sammalt hvetemel
60 gr solsikkekjerner
60 gr gresskarkjerner
50 gr sesamfrø
50 gr havregryn
100 gr linfrø
1 ss salt
1 pk gjær
1 l vann

Rør sammen til en løs deig.
Hev ca 30 min under klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner.
Hev ca 45 min.
Stekes på 225C i 40 min i formene. Ta dem så ut av formene og stek dem opp ned på rist i 15-20 min til. Dette gjør skorpene sprø og deilige.

Jeg pleier å lage denne deigen for hånd, og siden den ikke skal knas og eltes blir det minimalt med oppvask. Genialt spør du meg.

Jeg pleier å oppbevare brødet rett på benken evt. innpakket i et kjøkkenhåndkle, da mister man ikke den sprøe skorpa......



Håper det smaker!

Vil bare vise noe....

Jeg har ikke mange arvede møbler i huset, men noen har jeg og de er jeg veldig glad i!
Dette kjøkkenbordet kjøpte mormor og morfar etter at de giftet seg rett etter krigen. Det er lagd av fanger i et fengsel i Oslo og kjøpt på verkstedet deres. Det stod på kjøkkenet til besteforeldrene mine i en liten ettromsleilighet på Vålerenga i mange år. Siden stod det på hytta deres. Da jeg ble samboer for 14 år siden fikk jeg dette og to stoler. Vi brukte også dette som kjøkkenbord i 6 år før det ble byttet ut. De siste årene har det stått bortgjemt på gjesterommet.
Da vi flyttet inn det nye huset ville jeg så gjerne ta det fram igjen, men ante ikke hvor je skulle få plass til det før det plutelig gikk et lys opp for meg og jeg tok det i bruk som hjørnebord i stua.


Da jeg arvet dette var det malt i en fin blå farge, men jeg valgte å lute det og beise det brunt.
Nå derimot ville jeg heller ha det hvitt med en litt slitt look.


Jeg malte det med en rest av listmalingen vår (eggehvit, glansgrad 40). Resultatet ble egentlig ikke så bra følte jeg, litt klattete og ujevnt.

Men etter en omgang med pussepapir ble det riktig så bra syns jeg! Passet bedre som hvitt enn brunt på plassen sin. (Se bilde i innlegg under)

At mormor syns det ble så som så er en annen sak......:-)