torsdag 5. november 2009

Stue

Og her er noen bilder fra stua. Er foreløpig fornøyd med resultatet, men nytt salongbord, tepper, vindusskjerming og bilder på veggene vil nok gjøre susen for å få det litt mer hjemmekoselig.

Er litt usikker på om denne sofaløsningen er den beste. Da sofaen kom i hus så det veldig "feil" ut i fohold til plassering av vinduene. Jeg er litt symmetrisk av meg, og syns det så rart ut når sofaene liksom ble dradd utfra vinduene. Vinduene kan ikke flyttes, så da må vi evt gjøre noe med sofaene.
Det er modulsofa, så har sjekket med forhandler om mulighetene for å kjøpe en hjørnemodul og en enkel setemodul som jeg kan montere på de ubrukte armmodulene slik at vi får en stol.
Dette vil koste titusen ekstra og vi risikerer at det vil bli ulike fargenyanser, så er litt usikker på om vi skal gå for dette. Kanskje det bare vil gjøre seg med et bord med noen kraftige lysestaker, blomster og evt annet pynt? Setter veldig pris på synspunkter til dette.

Planen var at vi skulle mure opp en peis med innsyn fra to sider der lekegrinda står. Vi er imidlertid veldig usikker på hvor mye effekt vi trenger av en vedovn i og med at vi har vannbåren varme og balansert ventilasjonsanleg med varmegjenivinning.
Har to ulike alternativer vi har sett på . En av dem har en effekt på 2-6 KWT (såkalt rødvinspeis), mens den andre har 3-11KWT. Har ikke funnet tilsvarende ovn med en maks effekt midt melllom disse.
Er kjipt med for lite varme, men også kjedelig om den fyrer så bra at vi ikke kan bruke den slik vi ønsker. Har derfor fått midlertidig brukstillatelse slik at vi kan se behovet ann i løpet av vinteren, og montere den før neste vinter. Noen som har hatt lignende problemstillinger og har noen gode råd?

Var en tur i byen i dag og så så masse fint!! Men har bestemt meg for å prøve å unngå impulskjøp. Har ikke SÅ mye bodplass at jeg har plass til å stable vekk for mange feilkjøp.


Og her overser vi glatt at det mangler en lyspære i vitrineskapet....

8 kommentarer:

 1. Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg! slike ord varmer:)
  Jeg skreiv en lang kommentar her tidligere i dag, men akkurat da jeg skulle til å poste den, forsvant den ut i det store intet... Så nå får jeg gjøre et nytt forsøk:)
  Veldig kjekt å se bilder fra huset deres!
  Ser ut som om dere har fått det kjempefint! Du har god grunn til å være stolt!!:)
  Er imponert over hvor koselig og ordentlig dere allerede har fått det! Ikke mye som vitner om flyttekaos der!

  Nå har jeg akkurat lagt ut oppskriften på frokostbrødene, så da er det bare å sette i gang å bake!:)

  Ha en riktig fin fredagskveld!

  SvarSlett
 2. Nyyydelig hus! Tar litt tid å få rigget seg på plass. Kan jeg få spørre om hvilken farge du har valgt på veggene i stua?

  SvarSlett
 3. Hei Sylvi!

  Tusen takk, veldig hyggelig å høre at du liker det!

  Fargen heter Marakesh, veldig fornøyd med den. Har den både i stua, toalett nede ved ganga og i en fondvegg i loftstua.Ei venninne har også brukt den nå etterpå på kjøkkenet og det er blitt veldig fint der også. Er en nokså mørk farge egentlig, men med lyse møbler og lister pluss endel vindusflater gjør den seg utrolig godt synes vi. Nede på toalettet har vi sorte fliser på gulv og en vegg og der er den helt annerledes, men tøft der også!

  SvarSlett
 4. Så utrolig flott dere har fått det (jeg er imponert over hvor raskt dere har kommet "på plass").

  SvarSlett
 5. Må få takke for så gode ord på innlegget mitt for et par dager siden!:)

  Så flott at frokostbrødene ble vellykket! Jeg er ingen superbaker, men disse slår aldri feil!:)

  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 6. Hvilke spisestuestoler er det dere har? :)

  SvarSlett
 7. Hei Anonym.

  Stolene er fra BoConsept/Skeidar og heter Nicole tror jeg. Er 6 år siden vi kjøpte dem, så er ikke sikker på om de er en del av sortimentet ennå. Har/har hatt noen lignende på IKEA også.

  Linda

  SvarSlett
 8. HEisann Linda! Så fint dere har fått det! Gleder oss til å komme på besøk til sommeren. Jeg må få skrevet på min blogg også. Har vært utrolig treig med det. Håper alt er bare bra med dere alle 4.
  Klem Mari

  SvarSlett