torsdag 5. november 2009

Stue

Og her er noen bilder fra stua. Er foreløpig fornøyd med resultatet, men nytt salongbord, tepper, vindusskjerming og bilder på veggene vil nok gjøre susen for å få det litt mer hjemmekoselig.

Er litt usikker på om denne sofaløsningen er den beste. Da sofaen kom i hus så det veldig "feil" ut i fohold til plassering av vinduene. Jeg er litt symmetrisk av meg, og syns det så rart ut når sofaene liksom ble dradd utfra vinduene. Vinduene kan ikke flyttes, så da må vi evt gjøre noe med sofaene.
Det er modulsofa, så har sjekket med forhandler om mulighetene for å kjøpe en hjørnemodul og en enkel setemodul som jeg kan montere på de ubrukte armmodulene slik at vi får en stol.
Dette vil koste titusen ekstra og vi risikerer at det vil bli ulike fargenyanser, så er litt usikker på om vi skal gå for dette. Kanskje det bare vil gjøre seg med et bord med noen kraftige lysestaker, blomster og evt annet pynt? Setter veldig pris på synspunkter til dette.

Planen var at vi skulle mure opp en peis med innsyn fra to sider der lekegrinda står. Vi er imidlertid veldig usikker på hvor mye effekt vi trenger av en vedovn i og med at vi har vannbåren varme og balansert ventilasjonsanleg med varmegjenivinning.
Har to ulike alternativer vi har sett på . En av dem har en effekt på 2-6 KWT (såkalt rødvinspeis), mens den andre har 3-11KWT. Har ikke funnet tilsvarende ovn med en maks effekt midt melllom disse.
Er kjipt med for lite varme, men også kjedelig om den fyrer så bra at vi ikke kan bruke den slik vi ønsker. Har derfor fått midlertidig brukstillatelse slik at vi kan se behovet ann i løpet av vinteren, og montere den før neste vinter. Noen som har hatt lignende problemstillinger og har noen gode råd?

Var en tur i byen i dag og så så masse fint!! Men har bestemt meg for å prøve å unngå impulskjøp. Har ikke SÅ mye bodplass at jeg har plass til å stable vekk for mange feilkjøp.


Og her overser vi glatt at det mangler en lyspære i vitrineskapet....





Kjøkkenet

Hadde besøk av noen venninner i går kveld, og da hadde jeg selvfølgelig prøvd å gjort det beste ut av det nye huset vårt. Må innrømme at jeg gledet meg som en liten ungen til å vise det fram, er litt stolt....

Fikk tatt noen bilder før de kom og tenkte jeg kunne dele dem med dere. Sliter litt med å få til rett lyssetting og utsnitt for å formidle det slik det er i virkeligheten. Prøver så godt jeg kan, men har nok endel å lære her. Har ikke allverdens til kamera heller, er ikke akkurat vidvinkel her i gården nei.....



Har vært på utkikk etter en brødboks, men har ikke funnet noen ennå. Kom over denne kurven i dag, og fant ut at den var midt i blinken. Krukken ved siden av er også et resultat av dagens bytur, de har den i flere størrrelser så kommer nok til å kjøpe noen flere. Dekorativt til julekaker tenker jeg.

onsdag 4. november 2009

Endelig inne i nytt hus!!


Det er så deilig å bo i det huset vi har tenkt på, planlagt og jobbet med i over 2 år!!
Lørdag 17. oktober kom endelig dagen vi har sett fram til så lenge. Vi leide flyttebil og flyttet det aller meste med to lass denne dagen. Det meste var godt planlagt og gjennomtenkt så det gikk veldig greit. i løpet av en time og et kvarter var første lass med esker og møbler tømt og plassert der det skulle stå! (eskene var selvfølgelig ikke utpakket!) Tusen takk til dere som var med oss og hjalp oss denne dagen, dere var til utrolig god hjelp!!
Selv om vi har flyttet inn og vi føler at dette er hjemmet vårt, er det fortsatt ting å gjøre. Hallen nede er ikke 100% ferdig, skal male et strøk til, også skal snekkeren bytte ut ytterdøra og legge beslag i stål rundt denne. Det viser seg at døra er hengslet feil vei i forhold til tegninger og det er litt dumt for de som ringer på blir liksom stående bak døra når den åpnes.
Er så langt veldig fornøyd med resultatet og gleder meg til siste finishen for å få det mer hjemmekoselig. Gleder meg veldig til å ta fatt på dette! Fortsatt er ingen bilder kommet på veggene og vi skal kjøpe nye salongbord og tepper til å ha under dem. Må også få bestilt noe til å ha i vinduene. Tror det blir en blanding av plisse- og rullegardiner. Satser på at alt dette er på plass til jul. Gleder oss så veldig til å feire jul her sammen med resten av slekta!

tirsdag 3. november 2009

En liten omvisning

Har jo egentlig lyst til å ha hele huset helt ferdig og ferdig "stylet" før jeg viser bilder, men kan jo vise noen foreløpige bilder så lenge!

Her er en liten bit av soverommet vårt. Første natta her var bare fantastisk! Med huset øverst på en topp og vinduer fra gulv til tak, var det bare helt fantastisk å ligge å kikke ut på stjernehimmelen! Føltes som om vi var ute i verdensrommet...... Og så noen bilder fra Sofie sitt rom. Skal kjøpe en Expedit hylle fra IKEA for å plassere flere av lekene hennes som fortsatt ligger i esker.