lørdag 22. mai 2010

Litt hagebilder

Jeg VERKER etter å begynne å arbeide i hagen! Men i og med at det er et nytt byggefelt og det foreløpig ikke er bygd hus på nabotomtene våre har vi funnet ut at det lureste nok er å vente til neste vår for da skal disse være på plass.
Har sådd litt plen da, men vi skal bygge støttemurer helt ut mot grensene slik vi kan fylle ut og gjøre hagen så stor som mulig på den lille tomta vår. Så må "lappe" den etterhvert. Egentlig var det meninga å bygge platting/terrasse der grusen er, men mulig vi også må flytte denne når vi ser hvordan solforholdene blir når nabohuse kommer opp. Vi må også finne ut hvor vi er mest i le, for jammen kan det blåse her oppe på toppen!
Jeg bygde denne trappen som går utfra stue/kjøkken for etpar dager siden og plutselig var "hagen" tilgjengelig!
Har planer om å kjøpe nye rotting sofamøbler. Tenkte egentlig å vente med disse også til neste år, men nå ser jeg jo at det er fullt mulig å benytte hageflekken vår selv uten stein/terrassebord, så nå er det bare løp og kjøp!Har vært ute og kjøpt litt blomster og krukker/spann i dag og gleder meg til å kjøpe litt mere tekstiler og andre småting for å gjøre det beste ut av den provisoriske hagen!
Var på Kypros for etpar uker siden og der var vi på en plantasje hvor de hadde både appelsiner og oliven. Og nå har vi en miniminimini plantasje hjemme!
Denne kista fant jeg i uthuset i svigerfars barndomshjem for flere år siden. Den har stått og støvet ned i garasjen vår siden. Fant den fram i dag og fant ut at jeg vil bruke den til putekasse. Er det noen som har tips til hva jeg gjøre med den? Har prøvd å skrubbe den for den er nokså flekkete, men det gikk ikke så bra. Tror det kan bli vanskelig å male rundt beslagene (ialle fall for meg som er SÅ lite flink på frihånd) Og allerhelst skulle jeg fått gjort den vanntett siden jeg har planer om å ha den ute.......
Jeg må si at jeg bare blir mer og mer fornøyd med at vi tok steget og bygget hus her i disse flotte omgivelsene. Da tenker jeg ikke bare på at det kommer til å bli et veldig fint område når det engang blir ferdig utbygd. Vi har også fått utrolig koselige naboer og lekekamerater til barna. Der vi bodde før var det ingen barn. Det tar heller ikke mer enn noen minutter å gå til barnehage og skole. Og her en dag jeg gikk til butikken gikk det små lam og brekte på jordene og jeg kunne høre folk som tok vårpussen på båten sin da jeg gikk forbi havna. Alt dette bare 8 km fra sentrum!

Ha en god pinse alle sammen! Jeg nyter dagene og kvelden ute nå. Det er jo så utrolig deilig ute! i går var det nesten 22 grader ute i ti-tida på kvelden!

LIVET ER HERLIG DERE!!!!

5 kommentarer:

 1. Hørtes fantastisk deilig ut! Elsker det fredelige landlivet selv, men blir lite av det når en bor 10 min fra byen.. Men 8km var jo veldig overkommeligt, da bor en nokså sentralt allikevell samtidig som en har ro rundt seg *drømme* *drømme*! Likte veldig godt det du har gjort i hagen også, har derimot ingen tips angående "putekassen" er ikke så kreativ slik. Var det appelsiner du har på det ene treet? Det var kjempe stiligt, noe annerledes enn hva andre har.

  SvarSlett
 2. Så mange fine bilder!
  Synes dere har fått det kjempekoselig, selv uten platting:) Helt sikkert lurt å vente til nabohusene har kommet opp!
  Dere er gode, som har tolmodighet! Det er mangelvare her i heimen:)
  Oliventrær er så flott! Så på noen på Plantasjen i dag, og skulle gjerne hatt med et par hjem. Men når de kostet 900,- var det plutselig ikke så aktuelt likevel:(

  Så godt at dere trives!
  8 km. er jo ingenting!:)

  SvarSlett
 3. Så fine bilder:-) Det blir kos å treffes på St. Hans:-)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Hei Steinar.

  Hyggelig å høre!
  Gikk inn på justvik.com via linken på navnet ditt og så de fine bildene av området. Veldig gøy å se dem i "fugleperspektiv". Har du flere bilder av halvøya før/under utbygging?

  Linda

  SvarSlett