tirsdag 23. mars 2010

Min beste brødoppskrift!

For noen måneder siden fikk jeg denne oppskriften av en venninne, og det er supergodt! Det beste av alt er at det er veldig enkelt å bake også:-) Hun jeg fikk det fra har fått oppskriften på Libras kostholdskurs hvor de sverger til mye fiber for å redusere vekten.

Jeg har lagd det på både nabolunsjer og "syforening" på kvelden og alle har villet ha oppskriften. Tenkte jeg nå ville dele den med dere.

650 gr siktet hvetemel
250 gr sammalt hvetemel
60 gr solsikkekjerner
60 gr gresskarkjerner
50 gr sesamfrø
50 gr havregryn
100 gr linfrø
1 ss salt
1 pk gjær
1 l vann

Rør sammen til en løs deig.
Hev ca 30 min under klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner.
Hev ca 45 min.
Stekes på 225C i 40 min i formene. Ta dem så ut av formene og stek dem opp ned på rist i 15-20 min til. Dette gjør skorpene sprø og deilige.

Jeg pleier å lage denne deigen for hånd, og siden den ikke skal knas og eltes blir det minimalt med oppvask. Genialt spør du meg.

Jeg pleier å oppbevare brødet rett på benken evt. innpakket i et kjøkkenhåndkle, da mister man ikke den sprøe skorpa......Håper det smaker!

9 kommentarer:

 1. Baker brødet ditt for andre gang i dag. Det er kjempe deilig. Brødformene mine var litt små, så i dag skal jeg prøve å ha deigen i en liten langpanne.

  SvarSlett
 2. Takk for flott oppskrift. Jeg fant bloggen din ved en tilfeldighet og prøvde brødoppskirften i dag :)

  Håper du får en fin sommer.

  Hilsen Miriam

  SvarSlett
 3. En veldig ålreit oppskrift (og ikke minst enkel...he he). Jeg fant deg også ved en tilfeldighet, men titter nok innom igjen:)

  hilsen Aina

  SvarSlett
 4. Et fritt googlesøk etter brødoppskrifter idag morges førte til at jeg straks kan ta to lekre brød ut av ovnen! Håper de smaker like godt som de lukter og ser ut :)

  SvarSlett
 5. Kom tilfeldigvis over denne brødoppskriften for noen dager siden, bakte i går. Veldig godt! Takk takk

  SvarSlett
 6. Veldig godt brød:):)

  SvarSlett
 7. Så gøy å høre at det er flere som liker oppskriften min!

  SvarSlett
 8. Hei :) bakte to av disse brødene sim ble knallgode!!! Men da vi skulle bake de igjen, kollapset brødet når vi tok de ut av formene, dvs at det fallt sammen inni og det ble et stort hull inni.. hva gjorde vi galt?? Det fikk steke både lenge og vel... håper du kan svare, har så lyst på mer av det gode brødet ditt :)

  SvarSlett
 9. Jeg har bakt disse brødene flere ganger nå, brødene er veldig gode, takk for oppskriften!

  SvarSlett