lørdag 8. august 2009

Gulv

Etter litt fram og tilbake har vi funnet ut at vi vil gå for lyse gulv. Egentlig vil jeg ha oljet gulv for det syns jeg er finest, men har det nå og det er fryktelig vanskelig å holde fint syns jeg. Kan vaske og vaske, men ennå så blir hvite små strømpebukser skitne når de krabber rundt på gulvet. Derfor har vi valgt hvit mattlakert ask parktt gulv fra Fjordal. I øverste etg, dvs. loftstue, gang, foreldresoverom og garderobe skal vi ha en 22-stavs som heter "line".

I hovedetg, dvs kjøkken, stue og lekerom/gjesterom, skal vi ha èn stavs. I butikken sa de at i en pakke parkett er det tre typer sjateringer i treet, hvit, rød og mørkt. Dette er av den røde. Er spent på hvordan det vil se ut når det er lagt.


På barnerommene kommer vi til å ha teppe på gulvene i de første årene. Er blitt anbefalt dette i fargehandelen vi bruker. De sier at det faktisk er verre, med tanke på allergier, å ha parkett en tepper. De sier at på parkett så blir støvet virvlet opp i rommet, mens det med tepper blir liggende mer nedi. Tenker også pa at så lenge de er små og sitter mye på gulvet å leker blir det varmere med teppe enn parkett. Så er jo tepper nå og tidligere to forskjellige ting.
Dette er litt omvendt av det jeg har tenkt tidligere, men kommer nok til å følge dette rådet og heller bytte til parkett om noen år.
Ellers så blir det fliser på gulv på bad, toalett, vaskerom og gang. Kommer tilbake til disse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar